Denta ART
loading...

Дентална хигиена

По време на Вашия хигиенен преглед – почистване, полиране на зъбите, ние ще отделим време да подобрим Вашите орално-хигиенни навици.

Хигиена

Дентална хигиена

Ще оценим Вашата техника на четкане на зъбите и ще направим подобрения, където са нужни. Ако страдате от гингивит или по-усложнено заболяване на венците, ще Ви направим почистване с ултразвуков апарат и заглаждане на зъбните и коренови повърхности. Това ще предотврати загубата на кост и зъби.

Рак на устната кухина – по време на денталния преглед, зъболекарят ще провери врата ви, както и устните тъкани за подутини, червени или бели петна или незаздравяващи ранички.

  • Copy: Dane Rahlf & Matt Norman

Какво е плака?
Плаката първоначално е мека, безцветна субстанция, която е трудно да се види, докато не се превърне в дебел слой, който става бял на цвят. Събира се по повърхностите на зъбите, обикновено в близост до венците и между тях.

Какво е зъбен камък?
Зъбният камък се образува, когато минерали като калций от слюнката и плака го правят по-твърд. Това става обикновено зад долните предни зъби. Веднъж образувал се камъкът трябва да се премахне от Вашият зъболекар. Редовното, ефективно премахване на плака е най-добрият начин за спиране образуването на зъбния камък.

VIEW
CLOSE