Denta ART
loading...

 Избелване на зъби

Избелването на зъби е процес, при които оцветявания от вино, цигари и кафе, могат да се премахнат.

Избелване

Избелващите препарати

Аплицират се върху зъбите, кислородът който се образува в гела навлиза в емайла и дентина и премахва преоцветяванията без да уврежда зъбните тъкани.

Първата стъпка за домашното избелване е да се вземе отпечатък от челюстите. След което се отливат модели и се изработва индивидуална избелваща шина. След като напълните шината с правилното количество гел, я поставяте в устата за определен период от време.

В Безопасно ли е избелването на зъби?

О Проучвания са доказали, че избелване с карбамиден пероксид е безопасно за зъбите и венците, стига то да е направено под наблюдението на зъболекар. Индивидуалните шини, предотвратяват до минимално избелващият гел да достигне венците и усната кухина. В същото време гелът ще унищожи много от бактериите които са около зъбите, които се свързват със заболяванията на венците.

В Колко време отнема?

О Резултатите обикновено се виждат след първите 24 часа. Максималният ефект се наблюдава, след като шините се носят между 14 и 21 нощи.

В Има ли странични ефекти?

О При някои хора се проявява увеличена чувствителност към студено по време на използване на шините. При други се получава чувствителност на венците. Тези симптоми обикновено изчезват след 1-3 дена след спиране на избелването.

В Колко време ще трае резултатът от избелването?

О Вашите зъби винаги ще бъдат по бели от преди. Въпреки това някои пациенти имат нужда от повтаряне на процедурата за 1-2 вечери на всеки 6-12 месеца, зависейки от това на какво са подложени зъбите им ежедневно. Последния проучвания сочат, че само с 10% потъмняват зъбите през следващите 5 години.

VIEW
CLOSE